Ametistas natūralus akmuo ametisto naudo ametisto ezoterinės savybės ametisto papuošalai ametisto apurankė

AMETISTAS

AMETISTAS

Ametistas – akmuo, kurio istorija ir naudojimo praktika driekiasi per tūkstantmečius. Senovėje ametistas buvo laikomas galingu talismanu, padedančiu apsisaugoti nuo blogų dvasių, košmarų bei alkoholizmo. Graikai tikėjo, kad šis akmuo apsaugo nuo girtavimo ir nuodingų medžiagų, o budistų vienuoliai jį naudojo maldų karoliuose.

Ametistas simbolizuoja dvasinę galią. Šiuolaikinėje ezoterikoje ametistas laikomas transformacijos ir dvasinės alchemijos simboliu, akmuo siejamas su aukštesnėmis kosminėmis jėgomis.

Ametisto svarba ypač išryškėja dabartiniame laikotarpyje, kai žmonija susiduria su vystymosi, sąmoningumo iššūkiais ir technologiniais pokyčiais. Ametistas gali būti nešiojamas amuletas, padedantis išlaikyti dvasinę pusiausvyrą ir apsisaugoti nuo neigiamos įtakos.

Ametistas yra susijęs su minčių transformacija ir giluminiais psichiniais procesais. Šis akmuo padeda išsilaisvinti, atgauti vidinę ramybę, stimuliuoja intuiciją, padeda suprasti priešybių vienybę ir atgauti harmoniją. Mineralas skatina gilesnį supratimą ir savo negatyvių aspektų transformaciją.

Ametistas gali būti naudojamas meditacijoje ir dvasinėje praktikoje. Šis nuostabus akmuo skatina sapnų aiškumą, vysto aiškiaregystės sugebėjimus ir dvasinį budrumą. Ametistas taip pat padeda išspręsti vidinius konfliktus tarp dvasinio ir materialaus pasaulių. Šis akmuo skatina atsakomybės jausmą ir įkvepia kūrybinės energijos. 

Ametistas yra puikus pagalbininkas darbe, kuriame susiduriame su emocinėmis problemomis, kadangi jis padeda atsipalaiduoti, įveikti psichinę įtampą. Ametistas puikus akmuo žmonėms, kurių profesija susijusi su kitų žmonių problemų sprendimu, pavyzdžiui: terapeutams ar socialiniams darbuotojams.

Akmens poveikis apima ir fizinį kūną. Ametistas gali padėti išsigydyti alkoholizmą, taip pat gali padėti gydyti nervų, plaučių, žarnyno ligas, sumažinti akių nuovargį, numalšinti galvos skausmą. Be to, ametistas gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir sumažinti lėtinių ligų simptomus. 

Ametistas yra susijęs su trečiosios akies čakra. Jis harmonizuoja emocinį, mentalinį ir dvasinį kūnus, stimuliuoja akupunktūros taškus ir yra idealus masažams.

Ametistas yra vertingas įrankis tiek dvasinėse praktikose, tiek kasdieniame gyvenime, padedantis įveikti iššūkius susijusius su psichine ir emocine būsena, skatinantis asmeninį augimą ir transformaciją. Ametistas yra nepakeičiamas pagalbininkas norintiems pasiekti aukštesnį sąmonės lygį ir įgauti gilesnį suvokimą apie save ir pasaulį. 

Šis akmuo derinamas su kitais mineralais ir kristalais, pavyzdžiui: su visų rūšių kvarcais, sugilitu, diumorteritu ir net deimantais.

 

Ametisto nauda:

  • Gilina dvasinę sritį ir padeda suvokti aukštesniąją savo prigimtį
  • Skatina minčių aiškumą ir padeda priimti teisingus sprendimus
  • Stiprina intuiciją ir padeda išgirsti savo vidinį balsą
  • Suteikia ramybę ir pusiausvyrą, padeda atsikratyti streso ir nerimo
  • Gydo psichikos ligas, tokias kaip depresija, nerimas, stresas, panikos atakos, košmarai, naktinis šlapinimasis, epilepsija, obsesinis-kompulsinis sutrikimas (OKS)
  • Padeda užmigti, pagerina miego kokybę, saugo nuo košmarų
  • Gali padėti išgydyti odos ligas, tokias kaip: egzema, psoriazė, spuogai, aknė, dermatitai, sausėjanti oda

 

Raktiniai žodžiai: ametistas, psichologinė ramybė, emocinis balansas, dvasinis augimas, energetinė apsauga, intuicijos stiprinimas, fizinė sveikata, migrenos mažinimas, miego gerinimas, neigiamos energijos šalinimas, čakrų harmonizavimas, kūrybiškumo skatinimas, sąmoningumas, vidinė išmintis, priklausomybių atsikratymas, emocinis atsipalaidavimas, gilinimasis į save, saviugda, aukštesnė sąmonė, energetinis balansavimas, galvos skausmo šalinimas

 

Mūsų ametisto gaminiai > čia